Oamenii de ştiinţă au confirmat că substanţele utile din compoziţia ceaiului verde, cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante puternice, pătrund în ţesutul ochilor şi ajută la prevenirea dezvoltării mai multor boli. În premieră, experţi oftalmologi de la Universitatea din Hong Kong au constatat că retina şi alte ţesuturi ale ochilor absorb substanţe din ceaiul verde - catehine - care pot preveni dezvoltarea glaucomului, precum şi a altor alte boli periculoase
ale ochilor, foarte răspândite în zilele noastre.Până la această descoperire, nu era clar dacă catehinele din băutură pot să ajungă din tractul gastro-intestinal în ţesutul ocular.
Biologii au realizat un experiment de laborator pe şoareci, cărora li s-a dat să bea ceai verde. Analiza ţesuturilor ochiului a arătat clar că structurile acestui organ absorb o cantitate mare de catehine.
Efectul pozitiv al catehinelor din ceaiul verde în procesul de reducere a stresului oxidativ în ochi durează până la 20 de ore. Consumul de ceai verde previne stresul oxidativ şi diminuează potenţialul de dezvoltare a glaucomului, este concluzia oculiştilor./Agerpres/



